masturberen

Masturberen

Masturberen is seks met jezelf hebben.

Masturberen is seks met jezelf hebben.

Meestal doe je dit door jezelf te vingeren of af te trekken. Het is heel normaal om dat te doen. Sterker nog: het is hartstikke gezond! Door te masturberen leer je je lichaam kennen. Je hoeft dus niet perse klaar te komen. De gemiddelde leeftijd waarop jongens voor het eerst masturberen, is 13,5 jaar. Meisjes beginnen gemiddeld met 14,6 jaar. Als je er veel vroeger of veel later mee begint, is dat ook helemaal oké.

Wondermiddel
Door te masturberen kom je erachter wat je lekker vindt en wat je fantasieën zijn. Bovendien werkt het perfect tegen allerlei kwaaltjes: menstruatiepijn, slapeloosheid, stress, infecties en nog heel veel meer.

Non-stop soloseks
Dat masturberen ontzettend lekker kan zijn is geen wereldnieuws. Hoe vaak je masturbeert, is heel persoonlijk. De een doet het drie keer per dag, de ander drie keer maand. Dat kan ook per periode verschillen. Als je zo veel masturbeert, dat je niet meer toekomt aan de dagelijkse dingen, is het verstandig om het te minderen of er met iemand over te praten. Je huisarts, bijvoorbeeld, of een gekwalificeerd seksuoloog.

Masturberen kan je leren
Nog nooit gemasturbeerd of vind je het spannend om eraan te beginnen? Kijk dan eens deze video's over vingeren en aftrekken. Heb je andere vragen? Neem dan (geheel anoniem) contact op met Sense.

 

Spuiten en Slikken

Over S&S

Hier vind je je dagelijkse dosis seks- en drugs info. Er wordt gespoten, onderzocht, geslikt, meegemaakt, getest en geneukt. In naam der wetenschap. En uit liefde voor jullie.

Zoeken

Heb je ons iets te melden? Iets liefs, iets geils, iets geks? Social ons! Kusje.