klaarkomen

Klaarkomen

Als een vulkaan die in jezelf open barst. Zo voelt het om klaar te komen. Sommigen kunnen het heel snel en anderen doen er wat langer over.

Als een vulkaan die in jezelf open barst. Zo voelt het om klaar te komen. Sommigen kunnen het heel snel en anderen doen er wat langer over.

Ook zijn er mensen die helemaal nooit kunnen klaarkomen (zie amenorroe). Door masturberen (seks hebben met je zelf; vingeren of aftrekken) ontdek je hoe je het lekkerst klaarkomt. Als je met iemand anders seks hebt, dan is het vaak lastiger om klaar te komen. Dat komt omdat je elkaars lichaam eerst moet leren kennen. Daarom is het goed om uit te spreken wat je lekker vindt.

Spuiten maar!
Zowel vrouwen als mannen kunnen op twee manieren klaarkomen. Vrouwen via de clitoris (clitoraal) en de g-spot (vaginaal). Mannen via hun penis en de p-spot (prostaat). Mannen spuiten vrijwel altijd tijdens een orgasme. Het sperma komt dan met topsnelheid uit de eikel. Maar dit is natuurlijk niet bij alle mannen het geval. Vrouwen spuiten soms (bij stimulering van de g-spot). Als een vrouw spuit, noem je dat ook wel squirten. Ook kunnen mannen en vrouwen meerdere orgasmes achter elkaar krijgen. Wat een feest! Voor mannen ligt dit anders. Die moeten meestal even opladen voordat ze naar de volgende ronde gaan.

Als je te snel komt
Heb je een penis en kom je snel tijdens het neuken? Zoek dan naar een standje waarbij je minder snel klaarkomt: stop met bewegen (of ga langzamer) en probeer condooms die het orgasme uitstellen. Wat je verder kan doen is met jezelf oefenen om orgasmes uit te stellen. Dus: net voordat je komt, even stoppen met masturberen. Zo leer je waar je ‘ik-kom-bijna-moment’ ligt. Oftewel: op welk moment je moet stoppen tijdens het neuken. Succes!

Meer vragen over klaarkomen? Neem (geheel anoniem) contact op met Sense.

 

Spuiten en Slikken

Over S&S

Hier vind je je dagelijkse dosis seks- en drugs info. Er wordt gespoten, onderzocht, geslikt, meegemaakt, getest en geneukt. In naam der wetenschap. En uit liefde voor jullie.

Zoeken

Heb je ons iets te melden? Iets liefs, iets geils, iets geks? Social ons! Kusje.