Glij_325206226.jpg

Glijmiddel

Glijmiddel is dat spul waar je seks nog gladder van wordt. Glijmiddel is superhandig: hoef je niet te wachten. Alles meteen lekker glibberig. Vergeet Vaseline, boter of kruipolie!

Glijmiddel is dat spul waar je seks nog gladder van wordt. Glijmiddel is superhandig: hoef je niet te wachten. Alles meteen lekker glibberig. Vergeet Vaseline, boter of kruipolie!

Er zijn drie soorten glijmiddel: op siliconen-, water- en oliebasis. Die zijn er in mega veel verschillende soorten. Ze hebben allemaal een ander smaakje, kleurtje, geurtje en stofje.

Glijmiddel op siliconenbasis bevat siliconen, klinkt best logisch. Wat misschien niet logisch klinkt: siliconen vibrators mogen NIET gebruikt worden met siliconen glijmiddel. Glijmiddel met siliconen tast je apparaatje aan. Hierdoor komen er schadelijke stofjes vrij. En die zijn schadelijk voor je gezondheid. Niet doen dus!

 Wel lekker, glijmiddel op siliconenbasis glijdt heel lang. Zelfs onder water is ie te gebruiken. Fijn is dat dit glijmiddel niet schadelijk is voor je poes en baarmoeder (als je die hebt). Let wel op waar je siliconengel gebruikt want het vlekt op je lakens en kleren. Nasty!

Glijmiddel op waterbasis. Je hebt ze met verschillende smaakjes. Mmmm.. Lekker, maar voor de smaak wordt er glycerine toegevoegd. En dat is gevaarlijk. Glycerine kan zorgen voor nare infecties of schimmel in je poes (als die tenminste hebt). Van glijmiddel op waterbasis krijg je geen vlekken. Nog een voordeeltje: het tast je latex en seksspeeltje niet aan. Gebruik glijmiddel op waterbasis dus heerlijk samen met je speeltjes.

Olie als glijmiddel. Doe. Het Niet.  Echt ‘n afrader. Het blijft lang glad. Maar het vettige goedje vreet gaten in speeltjes en condooms. De olie sluit poriën af. Heel slecht voor je baarmoeder (als je die hebt dus hè). Ook de Vaseline die op veel nachtkastjes van stoere mannen staat is op oliebasis. Gebruik Vaseline alleen om af te trekken. Andere oliën kun je beter alleen voor massage gebruiken. Tenminste… als je freaky situaties wilt voorkomen!

Ik wil glibberen!

Nog ’n tip: als je een glijmiddel koopt let dan op het middel Nonoxynol-9. Dat werkt zaaddodend. Maar ook weer niet 100%. Wat minder handig is:  Nonoxynol-9 zorgt ook voor mini scheurtjes in de vagina- en anuswand. Hierdoor kan je sneller een soa krijgen. Opletten dus.

Als je toch aan het opletten bent: let ook op het stofje parabeen. Dit stofje is waarschijnlijk kankerverwekkend. Dus parabeen gebruik je liever niet. Het zit trouwens ook in sommige shampoos.

Zoek dus uit, welk glijmiddel bij je past voordat je gaat glibberen. 75% van de Nederlanders gebruikt of wil een glijmiddel gebruiken. Je bent dus zeker niet de enigste! Twijfel je? Vraag om advies in de winkel! Glij ze!

Heb je thuis een glijertje staan wat je niet bevalt? Neem het mee naar de ruilbeurs 5 november in Amsterdam. Hier kun je je middeltje omruilen! Er worden trouwens ook gratis glijmiddelen weggegeven. Meer info hierover vind je hier!

Manuel onderzoekt op de Glij(middel)baan welke 't hardst glijdt!

Spuiten en Slikken

Over S&S

Hier vind je je dagelijkse dosis seks- en drugs info. Er wordt gespoten, onderzocht, geslikt, meegemaakt, getest en geneukt. In naam der wetenschap. En uit liefde voor jullie.

Zoeken

Heb je ons iets te melden? Iets liefs, iets geils, iets geks? Social ons! Kusje.