• Wait, whut?_309063181.jpg

  Vreemde seksonderzoeken

  Wait, whut?

  De wetenschap blijft ieder jaar vreemdere dingen ontdekken over seks. Zo is er een fetisj waarbij mensen een nat broekje krijgen als een insecten en andere klein grut over hun lichaam wandelt. Of kruipt. Dat noemen we formicofilie. Redelijk bizar inderdaad. Wat voor vreemde shit er nog meer is boven komen drijven dit jaar? Wij hebben het op een rijtje gezet.

  # Zo lekker normaal gebleven
  Je dacht waarschijnlijk dat jouw fantasieën al redelijk heftig waren. Think again. De meeste mannen en vrouwen over de dezelfde dingen, dus geen zorgen. Je bent gewoon normaal. Behalve als je tot de 3% hoort die er over fantaseert aan de gang te gaan met dieren. Wut? Ja. 3% gaat daar lekker op. Ook gaf 3,5% van de mensen tijdens het onderzoek ondergeplast te willen worden. Een nat broekje op een andere manier dus.

  # Bigger is not better
  Ook zijn we er in 2014 achter gekomen dat een grote pik niet alleen maar voordelen heeft. Vrouwen waarvan hun partner een flinke tentstok heeft gaan namelijk eerder vreemd. Ze geven in het onderzoek aan dat ze het vaak niet fijn vonden om op de schroef te gaan en het soms zelfs pijn deed. Daarom gaan ze eerder op zoek naar ‚handerzamer’ model om op te zitten.

  # Don’t dick and drive
  Uit een onderzoek naar seks on the road van de Universiteit van Zuid-Dakota bleek dat daar meer preventie voor moet komen. Het grootste probleem is als de vrouw op de passagiersstoel aan de lolly begint te slobberen van de chauffeur. Dat gebeurt blijkbaar veel te vaak. En zorgt dus voor gevaarlijke situaties op de weg. Bovendien vertelde 11% van de mannen wel eens de hand aan zichzelf te slaan. Achter het stuur. Wut?

  # Doe-het-zelf voor jezelf
  Afgelopen jaar doken er ook een aantal onderzoeken op die bewezen dat veel orgasmes helpen tegen prostaatkanker. 21 of meer per maand om precies te zijn. De Universiteit van Montreal vond dat blijkbaar ook een interessant feitje. Zij kwamen later dit jaar met het onderzoek dat seks met veel vrouwen óók helpt. Heb je met 20 vrouwen je lakens gesloopt? Dan neemt de kans op prostaatkanker met 28% af! Time to get busy dus.

  # De pil bepaalt
  De hormonen van een vrouwen raken in de war van de pil. Dat wisten we al. Maar we wisten niet dat het zo’n heftig effect was. Uit onderzoek bleek namelijk dat een vrouw zich veel minder of helemaal niet meer aangetrokken kan voelen tot hun vaste partner, zodra ze stoppen met de pil. Haar hele beeld van wat ze aantrekkelijk vindt, verandert namelijk door de pil. Daarom vallen vrouwen soms op hele andere mannen als ze aan de pil zitten.

  # To beard or not to beard
  Baarden zijn thunderhip. Dat weten we inmiddels wel. We zijn afgelopen jaar doodgegooid met onderzoeken wat nu de precieze look is voor mannen, waardoor vrouwen standaard van hun stoeltje glijden. Iedereen zegt wat anders. Dus eigenlijk hebben we geen idee. Totdat een slimme Australische studie met het enige nuttige bewijs kwam. Gewoon lekker jezelf zijn. Als jij constant tussen de gladgeschoren mannen loopt, is het misschien slim om een lekker baardje te laten staan. Dan ben jij degene die opvalt. En andersom geldt het natuurlijk ook. Anders zien die heerlijke dames door de baarden het bos niet meer.

  # De eerste seks
  Eerder dit jaar kwam een onderzoeksteam erachter dat 430 miljoen jaar voor het eerst seks te vinden was op aarde. Een stel vissen met de naam Microbrachius dicki (ja, echt waar) leek het een goed idee om te rampetampen. Enige nadeel was wel dat de vagina van de dieren beschreven werd aan een soort kaasrasp. Daar zullen de mannetjes dus niet bijster veel plezier aan hebben beleefd.

Over S&S

Hier vind je je dagelijkse dosis seks- en drugs info. Er wordt gespoten, onderzocht, geslikt, meegemaakt, getest en geneukt. In naam der wetenschap. En uit liefde voor jullie.

Zoeken

Heb je ons iets te melden? Iets liefs, iets geils, iets geks? Social ons! Kusje.