• Wat je moet weten_2864853106.jpg

  Coke of Witte Hero?

  Wat je moet weten

  Waarschijnlijk heb je het wel meegekregen. Amsterdam is de afgelopen dagen even helemaal van de kaart. Er zijn inmiddels al drie doden gevallen doordat mensen witte heroïne snuiven. Omdat ze denken dat het cocaïne is. Slechte zaak dus.

  De gemeente Amsterdam windt er geen doekjes om en is meteen begonnen met waarschuwen in de tiende versnelling. Als je op Amsterdam Centraal aankomt, springen de knipperende borden meteen in het oog. “Extremely dangerous cocaine is sold to tourists” is op het bord gezet. Met capslock aan. Niet gek ook, want het is witte heroine. In druggy code taal ook wel bekend als K4. En dus geen cocaïne. Vooral toeristen moeten gewaarschuwd worden, want die hebben in ieder geval geen vaste dealer in Amsterdam.

  # Bruin
  Maar wat is heroïne dan precies? Deze troep is uitgevonden door een Duitse geneesmiddelenfabrikant in het begin van de 19e eeuw. Ze waren op zoek naar een minder verslavende variant voor morfine in hoestdranken. Dat is ze niet helemaal gelukt. Heroïne is namelijk weel verslavender dan morfine. “Hero” komt in de vorm van bruine kristallen of wit poeder. De witte variant is puurder en duurder. Heel heftig spul. Vaak is het toch nog vermengd met allerlei soort rotzooi als melksuiker. Witte heroïne gaat vaak tussen de 70 - 90 euro per gram over de balk. Dat is flink duurder dan een gram coke. Waarom de dealer het dan voor die prijs verkoopt? Nobody knows.

  # Onvoorspelbaar
  Smack is een heel naar goedje. Als je het koopt, weet je eigenlijk nooit hoe zuiver de heroïne is. Letterlijke geen zuivere koffie. Zeker beginnende gebruikers zijn daarom gevoelig voor een overdosis. Je lichaam kan het simpelweg niet aan. En dat is niet alles. Het wordt nog steeds gezien als één van de meest verslavende drugs. Na 3 weken gebruik kan je al ontwenningsverschijnselen krijgen. Nog heftiger dan crack en tabak dus.


  Just don't do it.

  # Voorkomen is beter dan genezen
  Cocaïne is natuurlijk ook niet goed voor je. Maar als je witte heroïne in dezelfde hoeveelheden gebruikt, loop je heul snel tegen een overdosis aan. Je gaat dan waarschijnlijk out en je ademhaling raakt onderdrukt. Door het zuurstoftekort in je bloed, begin je te puken. En dan loop je al snel het risico om te stikken in je eigen kots. Not a pretty sight. 

  Inmiddels zijn er 17 mensen in het ziekenhuis beland, waarvan 3 mensen het loodje hebben gelegd. Alle reden om dat te voorkomen. Liever niet in het ziekhuis belanden?

  # Negeer dealers die je niet kent! Laat je niet met een mooi praatje om de tuin leiden. 
  # Laat je poedersuiker altijd even testen.
  # Zorg dat er altijd iemand bij is die nuchter is. Als je dan slecht gaat, kan er altijd ingegrepen worden.
  # De beste tip die we voor je hebben: laat cocaïne gewoon even links liggen.

Over S&S

Hier vind je je dagelijkse dosis seks- en drugs info. Er wordt gespoten, onderzocht, geslikt, meegemaakt, getest en geneukt. In naam der wetenschap. En uit liefde voor jullie.

Zoeken

Heb je ons iets te melden? Iets liefs, iets geils, iets geks? Social ons! Kusje.